Komplikationer ved Immobilitet

Immobilitet kan påvirke kroppen på forskellige måder – men mest af alt handler det typisk om smerter og slid, som mange gange kan afhjælpes og i bedste fald forebygges med hjælpemidler. Nogle af de komplikationer mange oplever ved immobilitet er at bevægelsesfriheden tages fra os, og at små almindelige gøremål i dagligdagen bliver til store udfordringer.

Mange oplever immobilitet i hjemmet såvel som på arbejdspladsen, og det skyldes, at det ikke kun er ældre mennesker, der er gangbesværede, som kan opleve immobilitet. Personale, der arbejder i opslidende stillinger og i rutiner, der belaster hele eller dele af kroppen, vil ofte mærke smerter eller ømhed i muskler og led alt for tidligt. Hos IMMO har vi fokus på begge udfordringer – og derfor udvikler vi udstyr, som både kan bruges i hjemmet os på arbejdspladsen.

Immobilitetskomplikationer kan afhjælpes

Hos IMMO arbejder vi målrettet for at forebygge samt afhjælpe mobilitetsproblemer. Dette gør vi ved hjælp af forskellige teknologiske hjælpemidler, som kan tilpasses forskellige erhverv og livssituationer. Arbejder du eksempelvis inden for plejeområdet, så vil du måske opleve overbelastninger i forbindelse med tunge løft, forflytninger eller lignende arbejdsområder. Det kan også være du arbejder som håndværker eller mekaniker, hvor arbejdsstillingerne kræver, at du har armene løftet over hovedet en stor del af dagen. Begge tilfælde vil slide unødvendigt på din krop, så du i værste tilfælde vil opleve skader.

Immobilitet påvirker ikke kun ben og arme men derimod mange af kroppens essentielle funktioner. Øget bevægelighed ved hjælp af forskellige hjælpemidler kan hjælpe med at holde kroppen i bevægelse og samtidig sikre forbedret arbejdsglæde og livskvalitet på den lange bane.

© IMMO A/S – 2024 CVR : 33575149