Specialist i mobilitet gearer op og skifter navn

UB-let bliver til IMMO

Efter turbulente år og en vellykket turnaround fokuserer ny ledelse i UB-let på opgradering af design og udvikling, og det har betydet nye kunder og nye markeder. For at markere gearskiftet ændrer firmaet nu navn til IMMO A/S.

 Den 1. september skifter UB-let Vejle A/S navn til IMMO A/S og markerer dermed et strategiskifte, som sætter turbo på design og udvikling af motoriserede hjælpemidler til flere brancher og b-t-b kunder fx hospitaler, plejesektoren, industrien og transportbranchen. Med en ny direktør i spidsen vil teamet i Vejle især fokusere på to aktuelle hovedområder arbejdsmiljø og Rehab.

I begyndelsen af 2018 trådte Jacob Gerdes til som ny direktør og hovedaktionær. Han er dermed blevet en del af ejerkredsen af medarbejdere, som efter en konkurs i 2014 rekonstruerede UB-let. Ejerkredsen bag UB-lets rekonstruktion fokuserede allerede dengang på at udvide markedet ved at satse på at udvikle nye produkter, som kan bidrage til at forbedre arbejdsmiljøet inden for de fleste brancher. Indsatsen giver nu de første resultater:

”I årets første otte måneder har vi omsat for det samme som i hele 2017, og det er en positiv begyndelse,” siger adm. dir. Jacob Gerdes.

”Fra første bekendtskab med virksomheden blev jeg grebet af fremtidsmulighederne og ikke mindst af de særdeles meningsfulde produkter og opgaver, som vi arbejder med.”

 

Hjælp til bedre livskvalitet

Gennem fem årtier har det tidligere UB-let, nu IMMO, været kendt som eksperter i motoriserede hjælpemidler, særligt el-scootere. Produktprogrammet er blevet udvidet med en lang række produkter til brancher, hvor der er brug for motoriseret hjælp til mobiliserede opgaver – som for eksempel på hospitaler, i plejesektoren, industrien, byggeriet og i transportbranchen.

Virksomheden fremstiller fortsat nicheprodukter til Rehab branchen, blandt andet hjælpemotorer til persontransport og et komplet El-hockey spilkoncept primært til mennesker med immobilitets udfordringer.

”At kunne bevæge sig giver en følelse af frihed, som er helt essentiel for menneskers livskvalitet, og som øger sundheden både fysisk og mentalt. De fleste af os tænker ikke meget over det, men hvis du er gangbesværet eller handicappet, oplever du begrænsningerne hver eneste dag. Det er dér, vi kan hjælpe.”

 

Bedre arbejdsmiljø giver muligheder for IMMO

Det øgede fokus på arbejdsmiljø åbner for nye muligheder for motoriserede maskiner, der kan hjælpe med løfte-, skubbe-, trække- og vrideopgaver.  IMMO satser derfor på at udvide programmet af standardmaskiner samt tilbyde individuelt skræddersyede maskiner, der løser nyopståede behov/påbud for aflastning af manuelt arbejde.

”I mange brancher og virksomheder findes der jobfunktioner, hvor behovet er stort for at forebygge problemer med bevægeapparatet ved at afhjælpe tunge løft. Det kan være på plejehjem, hospitaler, på byggepladser, i lufthavne og mange andre steder,” forklarer Jacob Gerdes. ”Der er så mange vigtige opgaver, der kan løses med vores viden og opfindsomhed, og vi får flere og flere spændende opgaver fra kunderne.”

 

Produktionen bliver i Danmark

Hos IMMO tror ledelsen og ejerkredsen på, at dansk er bedst. Elmotorerne og produkterne bygges på fabrikken i Vejle, hvor produktionen er blevet optimeret.

”I Danmark skal vi leve af høj kvalitet og hurtig reaktion på kundernes behov. Og det kan vi bedst levere, når vi selv bygger produkterne på vores egen fabrik i Danmark,” siger Jacob Gerdes.

IMMO står også for miljøvenlighed og bæredygtighed, som tænkes ind i alle led af produktion og indkøb – og i holdbarhed:

”Vi tror på et paradigme skifte i den måde, vi som erhvervsfolk handler og tænker på, f.eks. den cirkulære økonomi. Vi bor i en by, der er udtaget til Global Resilient 100 City, der i sin enkelthed går ud på at opnå bæredygtighed i alle henseender. Det kan vi tilslutte os med vores produkter og kan med sindsro sige, at vores produkter fuldt ud lever op til dette,” siger Jacob Gerdes.

På mange fronter er det således en ny virksomhed, og det understreges med navneskiftet den 1. september til IMMO – et navn, som mere præcist peger på det problem, virksomheden løser, nemlig immobilitet.

 

© IMMO A/S – 2024 CVR : 33575149