KATAFALK

Fra specialløsning til fast sortiment

IMMO A/S blev i sin tid kontaktet af de ansatte på Bredballe kirkegård vedrørende kistehåndtering. De kistevogne, der var på markedet, kunne ikke afhjælpe det påbud Bredballe Kirke havde fået fra Arbejdstilsynet.

I et tæt samarbejde med kirkens ansatte og Arbejdstilsynet udviklede vi den første og eneste eldrevne og firehjulstrukne katafalk med elektrisk hæve-sænkefunktion. Desuden skulle den skulle være støjsvaghed og have trækkraft til at kunne køre med op til 400 kg. på grus, græs, brosten og i sne. Katafalken opfylder de arbejdsmiljømæssige behov samtidig med, at den er så diskret, så man stort set ikke bemærker den.

Løsningen viste sig at blive særlig relevant på Bredballe Kirkegård, der er en af landets mest kuperede. Sidenhen har mange andre kirke fået glæde af de mange fordele, der er ved en firehjuls trukket katafalk.

Som mange af vores produkter, bliver de løbende forbedret som kravene ændrer sig, og vi bliver klogere på brugernes adfærd med nye hjælpemidler.

Da mange af de danske kirker er gamle, fredede og bevaringsværdige kan der være adgangsforhold, der ikke er hensigtsmæssige i forhold til kistehåndtering. Stejle trapper, smalle gange og sving, hvor der ikke er plads til pårørende eller personale rundt om kisten, når den skal køres og bæres ud. Grundet disse uhensigtsmæssige arbejdsforhold har vi, med egen produktion, mulighed for at designe en specialløsning til kistetransport og bygge en katafalk, der løser de arbejdsmiljømæssige udfordringer, som kan opstå.

© IMMO A/S – 2023 CVR : 33575149