PARASPORT

 

Til alle uanset krop

I forbindelse med H.K.H. kronprins Frederiks 18-års fødselsdag blev der solgt særlige mønter, og overskuddet skulle efter fødselarens ønske gå til at udvikle en ny sportsgren for handicappede.

Vi tog udfordringen op og skabte det helt nye elhockey-spil, der spilles med fire deltagere på hvert hold. Spillet er unikt, fordi det giver mennesker med selv stærke handicaps mulighed for at opleve sjov, action og samvær på en helt ny måde.

Vi har siden da arbejdet videre med opfindelsen og har som mål at udbrede sporten til alle, uanset krop. Vi har nu mere end 1.000 karts kørende, og vi arbejder hårdt på at få flere i gang, da det giver muskelsvindsramte, spastikere og andre handicappede en sjov og aktionspræget teamsport.

Når vi skriver ”til alle uanset krop” så er det fordi, at alle kan spille elhockey, uanset om man er handicappet eller ej.

Det giver så meget mening for os at arbejde med bevægelse. Og derfor siger vi, at vi hver dag arbejder for menneskets frie bevægelighed.

Vejle vil være Parasportens hovedstad

Vejle kommune har store ambitioner for parasport og dedikerer 2019 til at være parasportens år, hvor to internationale arrangementer allerede er på plads.

Læs mere om dette her:

http://arbejdsmiljonet.dk/Home/Nyhed/131?fbclid=IwAR0EOYBUn4PM3YcwMl4ZT7TLDKKeaxLvHmqZweYptcf89j571G26vUR9rIw

https://www.vejle.dk/borger/vaer-aktiv/sport-og-fritid/parasport/parasportens-aar/

 

Volt Hockey i Toronto

© IMMO A/S – 2019 CVR : 33575149