Ergonomi på Arbejdspladsen til et godt arbejdsmiljø

Ergonomi på arbejdspladsen

 

I IMMO er vi stærkt orienteret mod at finde løsninger til et bedre arbejdsliv – sådan at alle arbejdsmiljøer kan få den bedst mulige støtte, der afhjælper hver enkelt medarbejder. Vi tager gerne imod nye opgaver og skræddersyer prototyper til hver enkelt formål. 

I over 50 år har vi designet og produceret ergonomiske løsninger til den enkelte virksomhed, så alle har mulighed for at udføre deres job uden gener. Vi tager gerne mod nye udfordringer indenfor alle brancher som har brug for hjælp til at sætte fokus på ergonomien.

Vi bidrager til et ergonomisk arbejdsmiljø

Vores ekspertise ligger inden for motoriserede hjælpemidler, hvor vi kan hjælpe flest muligt  med at få mobiliteten tilbage på arbejdet uden at gøre skade på kroppen. Vores ergonomiske hjælpemidler tilpasses til det enkelte menneske, så arbejdsopgaverne er lettere at løse, hvilket bidrager til et mere bæredygtigt arbejdsmiljø.

I IMMO har vi blandt andet produceret til hospital- og plejesektoren, industri, lufthavne og til parasport. Hjælpemidlerne produceres på vores egen fabrik i Danmark, hvor vi står 100% inde for både design og kvalitet, der skaber god ergonomi på hver enkelt arbejdsplads.

Vores produktsortiment tæller blandt andet produkter såsom vægtvogne og motorløsninger til kørestole. Vi favner bredt og produkterne kan være anvendelige i et væld af brancher. Hvis du har spørgsmål til nogle af produkterne, så er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os vedrørende hjælp og vejledning. 

Ergonomisk arbejdsmiljø i alle brancher 

Her på siden har vi samlet vores udvalg af produkter, som egner sig godt til at forbedre arbejdsmiljøet. Når du klikker ind på hvert enkelt produkt, så kan du læse nærmere omkring produktets funktion og hvorledes, du kan benytte og gøre brug af produktet i hverdagen.

Der er naturligvis nogle arbejdspladser, hvor der kan være særlige ergonomiske udfordringer, som fx sundheds- og plejesektoren samt byggeri, lager og anlæg. Men i bund og grund er der ergonomiske udfordringer ved alle fag og i alle jobs – uagtet branche.

De klassiske ergonomiske udfordringer på arbejdspladsen indbefatter typisk tunge løft, træk, skub samt ensformige bevægelser. De tunge løft kan i nogle tilfælde afhjælpes med en forbedret løfteteknik, men mange oplever bedre resultater ved at inkorporere en motoriseret løsning, der overtager løftet for personalet. 

Ergonomiske udfordringer kan også forekomme i mere stillesiddende jobs, som fx på kontor, hvor dårlig arbejdsstilling, museskader og tennisalbue er nogle af de typiske udfordringer, som skyldes manglende fokus på ergonomi.

Fordele ved ergonomi på arbejdspladsen

Når en virksomhed sætter fokus på ergonomien, så er der mange fordele som kan høstes heraf. For det første minimeres risikoen for, at medarbejderne sygemeldes, da de bliver udsat for færre belastninger og mindre slid i hverdagen. Det skaber større arbejdsglæde og trivsel, som vil udmønte sig i mere produktivitet og et generelt mere behageligt arbejdsmiljø.

Virksomheder, som har fokus på korrekt ergonomi, har derfor lettere ved at tiltrække dygtige og kvalificerede medarbejdere end virksomheder, som ikke har det samme fokus. Disse virksomheder har desuden også lettere ved at fastholde deres medarbejdere.

Hvad er et godt ergonomisk arbejdsmiljø?


Et godt ergonomisk arbejdsmiljø er et arbejdsmiljø, hvor der er fokus på at forebygge skader, slid og fysisk belastning af medarbejderne. Et ergonomisk arbejdsmiljø er noget, som er relevant i alle brancher – både i erhverv med tunge løft såvel som stillesiddende medarbejdere på kontorer. 

Hvad er ergonomi?


Ergonomi handler om at forebygge og behandle arbejdsrelaterede skader og slid samt om at holde kroppen sund og rask. Det er et område, hvor der kommer mere og mere fokus, da ergonomi kan have en stor indvirkning på medarbejdernes velbefindende og arbejdsglæde.

© IMMO A/S – 2024 CVR : 33575149